Alle routes

Door de duinen naar Zandvoort en door het bos terug.

Totale afstand39 km

Tijdsduur3-4 uur

Fietspad in de duinen Open in Routenetwerk app

 

of bekijk de route naar Zandvoort in je browser

Hoor het beuken van de golven. Voel de wind door je haren gaan en zie hoe deze speelt met de begroeiing in de duinen. Ruik de zilte lucht als je langs de kust naar Zandvoort fietst. Je passeert het natuurgebied Amsterdamse Waterleidingduinen, waar twee derde van het drinkwater van Amsterdam wordt voorgezuiverd. Dit gebied is tegen een kleine betaling voor bezoekers van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk. Je kunt hier verschillende dieren als eekhoorns, velduilen, damherten, ijsvogels en vossen tegenkomen.

Waai even uit bij het strand van Zandvoort en zie bij gunstige wind de watersporters, zoals onder andere surfers en kitesurfers, actief bezig zijn. Kom vervolgens tot rust in de bosgebieden tussen Aerdenhout en Vogelenzang.

 

Bij de parel van Noordwijkerhout, het aanlokkelijke Oosterduinse meer,  waan je je even in een ander land.

 

Langs de Leidsevaart kun je verrast worden door een tractor of ander boerenvoertuig. Je hoort en ziet de treinen aan de overkant voorbij razen. En tijdens het vaarseizoen trekken verschillende boten, al dan niet met toeristen, langs je. Daarna kan ineens een golfkarretje op het fietspad je voorbij komen rijden en kun je de golfers zowel in de hoogte als op de vlakke grond bezig zien. Bij de parel van Noordwijkerhout, het aanlokkelijke Oosterduinse meer,  waan je je even in een ander land. Vervolgens keer je terug naar waar je begonnen bent.

Stel je vraag via WhatsApp