Ontdek de mooiste plekjes van de streek

Meer te zien en te beleven dan je denkt!

Strand

Mocht je even willen onthaasten, fiets dan naar Hoogies bij Langevelderslag voor heerlijke en eerlijke friet! Of waai lekker uit op het water bij Kitesurfschool Noordwijk.

Oosterduinse meer

Fiets naar het meer in Noordwijkerhout en vind de verborgen parel van Noordwijkerhout: Como & Co. Op deze prachtige plek kun je heerlijk lunchen en wanneer je er toch bent, probeer vooral de ‘Strandgaper’. Een heerlijk speciaal biertje. Maar wees gewaarschuwd, het kan zijn dat je niet naar huis wilt!

Space_stuff
Space Expo

Ooit eens een echte meteoriet willen aanraken, een waterstofraket lanceren of springen op de maan; in de Space Expo van Noordwijk kan het! Ga op een spannende ontdekkingstocht door het heelal. Maak kennis met en leer van alles over de ruimte en de ruimtevaart op deze permanente tentoonstelling. Een perfect uitje voor het hele gezin!

bier
Brouwerij Klein Duimpje

Deze ambachtelijke bierbrouwerij is te vinden in Hillegom. Het is dé plek om met vrienden, collega’s en familie te genieten van de vele soorten bier die hier gemaakt worden. Op openingsdagen is de brouwerij vaak in bedrijf. Hierdoor kun je vanuit het  proeflokaal via het panorama raam in de productieruimte kijken.  Kom je langs?

Kasteel Keukenhof

Het landgoed van Kasteel Keukenhof heeft meer dan tweehonderd hectare bos, weilanden en prachtig aangelegde kasteeltuinen. In de historische omgeving zijn ruim achttien monumenten te vinden. Loop door de schitterende tuinen en kom de vele kunstwerken tegen.

Keukenhofs rechten vrij
Keukenhof

Dompel je onder in het grootste en beroemdste bloemenpark ter wereld dat slechts enkele weken per jaar geopend is. De Keukenhof is internationaal gezien de bekendste attractie van de Bollenstreek, en trekt vele toeristen aan.

Beleef het LAM museum

Midden in het groen van het eeuwenoude Landgoed Keukenhof ligt het gloednieuwe LAM museum. Een te gek museum voor de hele familie, bomvol internationale foodart. Verlekker je aan bonbons zo groot als voetballen, maak de ekster in je los bij een reusachtige tros druiven vol edelstenen en blinkende glaskralen of raak niet uitgekeken op een feesttafel waar de wijn en champagne over de glazen klotst. Samen met enthousiaste Kijkcaches haal je alles uit je bezoek.

Bloemenvelden

Ieder jaar komen mensen van over de hele wereld naar de Duin- en Bloembollenstreek waar de lokale bloembollenkwekers de overweldigende zee van bloemen creëren. Van half maart tot begin mei staan de velden in bloei en deze zijn natuurlijk het beste te zien per fiets! Ook geniet je zo het fijnst van de heerlijke geuren die de bloemen leveren! Check de bloemenradar om op de hoogte te blijven van welke velden mooi in bloei staan.

S. Pennings & Zn.

S. Pennings & Zn is een authentieke bloembollenkwekerij. In het voorjaar is onze winkel open en verkopen we verse bloemen van eigen land. Voor ons zijn kwaliteit en bijzondere soorten het allerbelangrijkste. Naast de tulpenverkoop hebben we ook een pluktuin (v.a. mid april) waar je zelf aan de slag kan om zo je eigen bos tulpen te plukken. Kom je langs?

Tulip Experience Amsterdam

Tulip Experience Amsterdam is dé onmisbare belevenis tijdens een bezoek aan de Bollenstreek! Je wordt meegenomen op een dynamische ontdekkingstocht door de geschiedenis, het kwekersproces en de magie van de tulp.

The Tulip Barn

Een waar paradijs tussen de tulpen, waar je de leukste foto’s kunt maken! Dwaal door ruim 500.000 kleurrijke bloemen, en ontdek onze foto-installaties. Uitgespeeld? Kom wat drinken in onze gezellige kas, of haal een frietje bij de foodtruck. Natuurlijk gaat er een bos verse tulpen mee naar huis!

Museum de Zwarte Tulp

Heb je altijd meer willen weten over de geschiedenis van de bloembollenteelt en de bloembollencultuur? Bezoek Museum De Zwarte Tulp. Het teelproces wordt met historische gereedschappen en objecten tot leven gebracht.

Met de fiets op ontdekkingsreis

Voor het bezoeken van alle bezienswaardigheden en attracties in de omgeving is het gebruik van een fiets aanbevolen. Alles bevindt zich namelijk op fietsafstand van elkaar en er zijn voldoende goed aangelegde fietspaden aanwezig. Ook neem je tijdens je fietstocht de omgeving beter in je op en zie en ontdek je meer.  Voordelen van fietsgebruik zijn dat je niet afhankelijk bent van een parkeerplaats en de eventueel daaraan gekoppelde kosten, en dat je altijd je vervoermiddel kwijt kunt.

Stel je vraag via WhatsApp